​​وب‌سایت شخصی فرتورچین

Forturchin Personal Website

لوگو فرتورچین

جانوران مهره‌دار - پستانداران: روباه صحرا

نام: روباه صحرا Fennec fox
نام علمی: Vulpes zerda
فرمان‌رو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پستانداران
راسته: گوشت‌خوارسانان
زیرراسته: سگ‌واران
خانواده: سگان
سرده: روباه‌ها
پایندگی: گونه‌ی با کم‌ترین نگرانی (LC) (بر پایه‌ی سیاهه‌ی سرخ IUCN)
زمان زیست: دوره‌ی میوسن پسین (۱۱/۶۰۸ تا ۵/۳۳۲ میلیون سال پیش) تا دوره‌ی هولوسن (۱۱۷۰۰ سال پیش تاکنون)
زیستگاه: تپه‌های شنی و ماسه‌ای صحرای بزرگ آفریقا و جزیره‌مانند سینا
زندگانی: ۱۰ سال (دربند ۱۴ سال)
سن بلوغ: ۶ تا ۹ ماهگی
زادآوری: ۱ تا ۴ نوزاد (با ۵۰ تا ۵۲ روز زمان بارداری)
خوراک: همه‌چیزخواری همچون شکار جوندگان، پرندگان کوچک و تخم آنان، مارمولک، بی‌مهرگان و حشرات، همچنین میوه‌ی گیاهان و...
رنگ: کِرِم در پشت و سفید در سینه و شکم
اندازه: وزن ۱/۳ کیلوگرم، سر و بدن به درازای ۳۴ تا ۳۹/۵ سانتی‌متر، دُم به درازای ۲۳ تا ۲۵ سانتی‌متر، بلندای بدن ۱۸ تا ۲۲ سانتی‌متر
ویژگی: روباه صحرا یا روباه فَنَک یا فِنِک، کوچک‌ترین گونه‌ی خانواده‌ی سگ‌سانان، جانوری شب‌زی و گروه‌زیست با ۲ تا ۱۰ روباه در هر گروه، تک‌همسر، دارای گوش‌هایی بزرگ به بلندای ۹ تا ۱۰ سانتی‌متر برای خنک شدن بهتر و شنیدن آوای حشرات زیر خاک، دارای لانه‌هایی در زیر زمین به بزرگی ۱۲۰ متر مربع با ۱۵ دهانه و...

جانوران مهره‌دار - پستانداران: روباه صحرا

جانوران مهره‌دار - پستانداران: روباه صحرا

جانوران مهره‌دار - پستانداران: روباه صحرا

جانوران مهره‌دار - پستانداران: روباه صحرا

جانوران مهره‌دار - پستانداران: روباه صحرا

۵
از ۵
۴ مشارکت کننده