جانوران مهره‌دار - پستانداران: سگ وحشی آفریقایی

نام: سگ وحشی آفریقایی African wild dog
نام علمی: Lycaon pictus
فرمان‌رو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پستانداران
راسته: گوشت‌خوارسانان
زیرراسته: سگ‌واران
خانواده: سگان
زیرخانواده: سگیان
سرده: Lycaon
پایندگی: گونه‌ی در دسترس آسیب (EN) (بر پایه‌ی سیاهه‌ی سرخ IUCN)
زمان زیست: دوره‌ی چیبانین (۷۸۱ تا ۱۲۶ هزار سال پیش) تا دوره‌ی هولوسن (۱۱۷۰۰ سال پیش تاکنون)
زیستگاه: منطقه‌های ساوانا یا گَرم‌دشت زیر صحرای بزرگ آفریقا
زندگانی: ۱۱ سال (دربند تا ۱۷ سال)
سن بلوغ: ۱۲ تا ۱۸ ماهگی
زادآوری: ۶ تا ۱۶ نوزاد (با ۶۹ تا ۷۳ روز زمان بارداری)
خوراک: شکار آهو، ایمپالا، کَل، غزال، گاومیش آفریقایی، خرگوش، موش نیزار و...
رنگ: درهم آمیخته‌ای از رنگ‌های سیاه، قهوه‌ای، زرد و سفید (آمیخته‌ای بی‌همتا برای شناسایی هر کفتار همچون اثر انگشت آدمی)
اندازه: وزن ۱۸ تا ۳۶ کیلوگرم، سر و بدن به درازای ۷۱ تا ۱۱۲ سانتی‌متر، دُم به درازای ۲۹ تا ۴۱ سانتی‌متر، بلندای بدن ۶۰ تا ۷۵ سانتی‌متر (ماده‌ها ۳ تا ۷ درصد کوچک‌ترند)
ویژگی: سگ وحشی آفریقایی یا سگ شکاری آفریقایی African hunting dog یا سگ شکاری دماغه Cape hunting dog یا سگ نگارین Painted dog، جانوری روزگرد و گروه‌زیست با ۲ تا ۲۷ سگ در هر گله، همچنین جانوری رایزن با رای‌گیری اعضای گروه با عطسه برای برگزیدن زمان آغاز شکار، تنها سگ‌سان دارنده‌ی ۴ انگشت در هر پا (به‌جای ۵ انگشت)، دارای گوش‌های گرد بزرگ و جمجمه‌ای همانند جمجمه‌ی کفتار، همچنین دارای سرعت ۷۰ کیلومتر بر ساعت، توانا به داشتن زیستگاهی میان ۵۰۰ تا ۲۵۰۰ کیلومتر مربع برای هر گله و...

جانوران مهره‌دار - پستانداران: سگ وحشی آفریقایی

جانوران مهره‌دار - پستانداران: سگ وحشی آفریقایی

جانوران مهره‌دار - پستانداران: سگ وحشی آفریقایی

جانوران مهره‌دار - پستانداران: سگ وحشی آفریقایی

جانوران مهره‌دار - پستانداران: سگ وحشی آفریقایی

۵
از ۵
۳ مشارکت کننده