جانوران مهره‌دار - پرندگان: سنقر خاکستری

نام: سنقر خاکستری Hen harrier
نام علمی: Circus cyaneus
فرمان‌رو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پرندگان
راسته: بازسانان
خانواده: بازان
سرده: سنقر
پایندگی: گونه‌ی با کم‌ترین نگرانی (LC) (بر پایه‌ی سیاهه‌ی سرخ IUCN)
زمان زیست: دوره‌ی میوسن پسین (۱۱/۶۰۸ تا ۵/۳۳۲ میلیون سال پیش) تا دوره‌ی هولوسن (۱۱۷۰۰ سال پیش تاکنون)
زیستگاه: تالاب‌ها، باتلاق‌ها، چمن‌زارها و کشتزارهای شمال نیم‌کره‌ی شمالی همچون شمال آمریکای شمالی، شمال اروپا و آسیا (زمستان‌ها در منطقه‌های جنوبی‌تر همچون مرکز و جنوب آمریکای شمالی، غرب، مرکز و شرق آسیا)
زندگانی: ۱۶ سال
سن بلوغ: نرها ۳ سالگی و ماده‌ها ۲ سالگی
زادآوری: ۳ تا ۵ تخم (با ۲۸ تا ۳۶ روز زمان جوجه‌کشی)
خوراک: شکار پستانداران کوچک، پرندگان و تخم آنان، خزندگان، دوزیستان، بی‌مهرگان و حشرات و...
رنگ: نرها خاکستری در پشت و سفید در شکم، با بال‌هایی با نوک سیاه، ماده‌ها قهوه‌ای در پشت و روشن‌تر با رگه‌های قهوه‌ای در سینه و شکم، همچنین دارای نواری سفید در بالای دُم، هر دو گونه دارای نوک‌پایه، پاها و چشمانی به رنگ زرد
اندازه: وزن ۲۹۰ تا ۴۰۰ گرم برای نرها و ۳۹۰ تا ۷۵۰ گرم برای ماده‌ها، بدن به درازای ۴۱ تا ۵۲ سانتی‌متر، بازه‌ی میان دو سر بال‌ها ۹۷ تا ۱۱۲ سانتی‌متر
ویژگی: سُنقُر خاکستری پرنده‌ای روزگرد و تنهازیست، ولی در زمان زادآوری در کنار جفت و فرزندان، تک‌همسر، دارای نوکی بزرگ و خمیده، همچنین دارای بینایی بسیار خوب و پاها و بال‌هایی نیرومند، دارای پروازهایی کم‌فراز و آشیانه‌هایی بر روی زمین (سنقرها به‌هنگام شکار نزدیک به زمین پرواز می‌کنند و آشیانه‌ی خود را نیز بر روی زمین می‌سازند.)، توانا به داشتن زیستگاهی تا ۲/۶ کیلومتر مربع و...

جانوران مهره‌دار - پرندگان: سنقر خاکستری

جانوران مهره‌دار - پرندگان: سنقر خاکستری

جانوران مهره‌دار - پرندگان: سنقر خاکستری

جانوران مهره‌دار - پرندگان: سنقر خاکستری

جانوران مهره‌دار - پرندگان: سنقر خاکستری

 

۵
از ۵
۶ مشارکت کننده