جانوران مهره‌دار - پستانداران: خدنگ جاوه‌ای

نام: خدنگ جاوه‌ای Javan mongoose
نام علمی: Urva javanica
فرمان‌رو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پستانداران
راسته: گوشت‌خوارسانان
زیرراسته: گربه‌سانان
خانواده: خدنگان
سرده: خدنگ‌های آسیایی
پایندگی: گونه‌ی با کم‌ترین نگرانی (LC) (بر پایه‌ی سیاهه‌ی سرخ IUCN)
زمان زیست: دوره‌ی پلیستوسن (۲/۵۸ تا ۰/۰۱۱۷ میلیون سال پیش) تا دوره‌ی هولوسن (۱۱۷۰۰ سال پیش تاکنون)
زیستگاه: جنگل‌ها و کشت‌زارهای کشورهای میانمار، تایلند، کامبوج، ویتنام، لائوس، مالزی و اندونزی در جنوب شرق آسیا
زندگانی: ۸ سال
سن بلوغ: نرها ۴ ماهگی و ماده‌ها ۱۰ ماهگی
زادآوری: ۲ تا ۵ نوزاد (با ۴۹ روز زمان بارداری)
خوراک: همه‌چیزخواری ولی بیشتر شکار بی‌مهرگان و حشرات، همچنین شکار پستانداران کوچک، مار، مارمولک، عقرب، خرچنگ، قورباغه، پرندگان و تخم آنان، همچنین میوه‌ی گیاهان و...
رنگ: قهوه‌ای گراینده به سرخ
اندازه: وزن ۶۵۰ گرم برای نرها و ۴۳۰ گرم برای ماده‌ها، سر و بدن به درازای ۲۵ تا ۴۱ سانتی‌متر، دُم به درازای ۲۳ تا ۵۰ سانتی‌متر
ویژگی: خَدَنگ جاوه‌ای جانوری به‌ریخت راسو، همچنین جانوری زمینی، روزگرد و تنهازیست، دارای پاها و گوش‌هایی کوتاه و ناخن‌هایی بلند، همچنین دارای دُمی بلند و پوزه‌ای کشیده و نوک‌تیز، جانوری بسیار چابک و پُرشتاب، با توانایی بالا رفتن از درختان و ایستادن بر روی دو پا، دارای بدنی آسیب‌ناپذیر در برابر زهر مار (زهر مار توان چسبیدن به گیرنده‌های استیل‌کولین سیستم عصبی خدنگ را ندارد و نمی‌تواند به آن آسیب برساند. برخی نیز بر این باورند که خدنگ در برابر زهر مار آسیب‌پذیر است و تنها با پرش‌ها و تکنیک‌های پُرشتاب خود می‌تواند مار را از پا درآورد.) و...

جانوران مهره‌دار - پستانداران: خدنگ جاوه‌ای

جانوران مهره‌دار - پستانداران: خدنگ جاوه‌ای

جانوران مهره‌دار - پستانداران: خدنگ جاوه‌ای

جانوران مهره‌دار - پستانداران: خدنگ جاوه‌ای

جانوران مهره‌دار - پستانداران: خدنگ جاوه‌ای

۵
از ۵
۲ مشارکت کننده