جانوران مهره‌دار - پستانداران: خرس تنبل

نام: خرس تنبل Sloth bear
نام علمی: Melursus ursinus
فرمان‌رو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پستانداران
راسته: گوشت‌خوارسانان
زیرراسته: سگ‌واران
خانواده: خرسان
سرده: Melursus
پایندگی: گونه‌ی آسیب‌پذیر (VU) (بر پایه‌ی سیاهه‌ی سرخ IUCN)
زمان زیست: دوره‌ی پلیوسن (۵/۳۳۲ تا ۲/۵۸۸ میلیون سال پیش) تا دوره‌ی هولوسن (۱۱۷۰۰ سال پیش تاکنون)
زیستگاه: جنگل‌ها، ساوانا یا گرم‌دشت‌ها و بوته‌زارهای کشورهای هند، نپال، بوتان و سری‌لانکا در قاره‌مانند هند
زندگانی: در طبیعت ناشناخته (دربند ۳۳ تا ۴۰ سال)
سن بلوغ: ۳ سالگی
زادآوری: ۱ تا ۳ نوزاد (با ۶ تا ۷ ماه زمان بارداری)
خوراک: همه‌چیزخواری ولی بیشتر شکار بی‌مهرگان و حشرات به‌ویژه مورچه و موریانه، همچنین عسل، گیاهان همچون میوه، برگ، ریشه و دانه و...
رنگ: سیاه، با پوزه‌ی روشن و لکه‌ای V یا Y گونه و سفیدرنگ بر روی سینه
اندازه: وزن ۸۰ تا ۱۴۵ (گاه تا ۱۹۲) کیلوگرم برای نرها و ۵۵ تا ۱۰۵ (گاه تا ۱۲۴) کیلوگرم برای ماده‌ها ، سر و بدن به درازای ۱۴۰ تا ۱۹۰ سانتی‌متر، دُم به درازای ۱۵ تا ۱۸ سانتی‌متر، بلندای بدن ۶۰ تا ۹۲ سانتی‌متر
ویژگی: خرس تنبل یا خرس لب‌دار Labiated bear، جانوری تنهازیست و بیشتر شب‌زی، همچنین جانوری بزرگ‌پیکر و بسیار نیرومند، افزون بر این درشت‌اندام و کف‌رو (خرس به مانند آدمی بر روی استخوان‌های کف پا راه می‌رود.)، دارای سری بزرگ با گوش‌هایی کوچک و پوزه‌ای دراز، همچنین دارای دُمی کوتاه و پنجه‌هایی به درازای ۱۰ سانتی‌متر، توانمند به لوله کردن لب‌ها و مکیدن موریانه‌ها به درون دهان، دارای پاهایی کلفت با توانایی ایستادن بر روی دو پا، همچنین دارای بویایی بسیار خوب و دید رنگی، شناگر و درخت‌نوردی توانا، دارای ۲ زیرگونه‌ی خرس تنبل هندی و سری‌لانکایی و...

جانوران مهره‌دار - پستانداران: خرس تنبل

جانوران مهره‌دار - پستانداران: خرس تنبل

جانوران مهره‌دار - پستانداران: خرس تنبل

جانوران مهره‌دار - پستانداران: خرس تنبل

جانوران مهره‌دار - پستانداران: خرس تنبل

۵
از ۵
۱ مشارکت کننده