جانوران مهره‌دار - پستانداران: خدنگ کوچک هندی

نام: خدنگ کوچک هندی Small Indian mongoose
نام علمی: Urva auropunctata
فرمان‌رو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پستانداران
راسته: گوشت‌خوارسانان
زیرراسته: گربه‌سانان
خانواده: خدنگان
سرده: خدنگ‌های آسیایی
پایندگی: گونه‌ی با کم‌ترین نگرانی (LC) (بر پایه‌ی سیاهه‌ی سرخ IUCN)
زمان زیست: دوره‌ی پلیستوسن (۲/۵۸ تا ۰/۰۱۱۷ میلیون سال پیش) تا دوره‌ی هولوسن (۱۱۷۰۰ سال پیش تاکنون)
زیستگاه: درختستان‌ها و بوته‌زارهای کشورهای هند، پاکستان، افغانستان، نپال، بوتان، بنگلادش، میانمار، ایران و عراق
زندگانی: ۳ تا ۴ سال (دربند ۸ سال)
سن بلوغ: نرها ۴ ماهگی و ماده‌ها ۱۰ ماهگی
زادآوری: ۱ تا ۵ نوزاد (با ۴۹ روز زمان بارداری)
خوراک: همه‌چیزخواری ولی بیشتر شکار بی‌مهرگان و حشرات همچون آسیابک، ملخ، آبدزدک، سوسک و مورچه، همچنین شکار جوندگان کوچک، پرندگان و تخم آنان، خزندگان، دوزیستان، همچنین میوه‌ی گیاهان و...
رنگ: خاکستری سبزه یا خاکستری آهنی
اندازه: وزن ۶۵۰ گرم برای نرها و ۴۳۰ گرم برای ماده‌ها، سر و بدن به درازای ۵۱ تا ۶۷ سانتی‌متر، دُم ۴۰ درصد درازای بدن
ویژگی: خَدَنگ کوچک هندی جانوری به‌ریخت راسو، همچنین جانوری زمینی، روزگرد و تنهازیست، دارای پاها و گوش‌هایی کوتاه و ناخن‌هایی بلند، همچنین دارای دُمی بلند و پوزه‌ای کشیده و نوک‌تیز، جانوری بسیار چابک و پُرشتاب، با توانایی بالا رفتن از درختان و ایستادن بر روی دو پا، دارای بدنی آسیب‌ناپذیر در برابر زهر مار (زهر مار توان چسبیدن به گیرنده‌های استیل‌کولین سیستم عصبی خدنگ را ندارد و نمی‌تواند به آن آسیب برساند. برخی نیز بر این باورند که خدنگ در برابر زهر مار آسیب‌پذیر است و تنها با پرش‌ها و تکنیک‌های پُرشتاب خود می‌تواند مار را از پا درآورد.) و...

جانوران مهره‌دار - پستانداران: خدنگ کوچک هندی

جانوران مهره‌دار - پستانداران: خدنگ کوچک هندی

جانوران مهره‌دار - پستانداران: خدنگ کوچک هندی

جانوران مهره‌دار - پستانداران: خدنگ کوچک هندی

جانوران مهره‌دار - پستانداران: خدنگ کوچک هندی

۵
از ۵
۱۲ مشارکت کننده