جانوران مهره‌دار - پرندگان: کرکس سرزرد بزرگ

نام: کرکس سرزرد بزرگ Greater yellow-headed vulture
نام علمی: Cathartes melambrotus
فرمان‌رو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پرندگان
راسته: بازسانان
خانواده: کرکس‌های بر جدید
سرده: پاکیزه‌گرها
پایندگی: گونه‌ی با کم‌ترین نگرانی (LC) (بر پایه‌ی سیاهه‌ی سرخ IUCN)
زمان زیست: دوره‌ی پالئوسن (۶۵/۵ تا ۵۵/۸ میلیون سال پیش) تا دوره‌ی هولوسن (۱۱۷۰۰ سال پیش تاکنون)
زیستگاه: جنگل‌های نمناک استوایی در آمریکای جنوبی
زندگانی: ناشناخته
سن بلوغ: ناشناخته
زادآوری: ۱ تا ۳ تخم (با ۳۲ تا ۴۰ روز زمان جوجه‌کشی)
خوراک: لاشه‌ی جانوران
رنگ: سیاه با درخشندگی سبز یا ارغوانی، با چهره و گلویی بی‌پَر به‌رنگ زرد تیره تا نارنجی کم‌رنگ، دارای نوکی سفید، نوک‌پایه‌ای صورتی، چشمانی سرخ و پاهایی سفید
اندازه: وزن ۱/۶۵ کیلوگرم، بدن به درازای ۶۴ تا ۷۵ سانتی‌متر، بازه‌ی میان دو سر بال‌ها ۱/۶۶ تا ۱/۷۸ متر
ویژگی: کرکس سرزرد بزرگ یا کرکس جنگلی Forest vulture، پرنده‌ای روزگرد و تنهازیست، ولی در زمان زادآوری در کنار جفت و فرزندان، تک‌همسر، پرنده‌ای سودمند با توانایی پاک‌سازی زمین از بیماری و گندیدگی با خوردن لاشه‌ی جانوران، از انگشت‌شمار پرندگان جهان با توانایی یافتن لاشه با حس بویایی در کنار بینایی، دارای سری بی‌پَر برای پایین نگاه داشتن دمای بدن و جلوگیری از آلوده شدن در هنگام خوردن لاشه و...

جانوران مهره‌دار - پرندگان: کرکس سرزرد بزرگ

جانوران مهره‌دار - پرندگان: کرکس سرزرد بزرگ

جانوران مهره‌دار - پرندگان: کرکس سرزرد بزرگ

جانوران مهره‌دار - پرندگان: کرکس سرزرد بزرگ

جانوران مهره‌دار - پرندگان: کرکس سرزرد بزرگ

۵
از ۵
۱ مشارکت کننده