جانوران مهره‌دار - پرندگان: سنقر سفید

نام: سنقر سفید Pallid harrier
نام علمی: Circus macrourus
فرمان‌رو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پرندگان
راسته: بازسانان
خانواده: بازان
سرده: سنقر
پایندگی: گونه‌ی در نزدیکی هشدار (NT) (بر پایه‌ی سیاهه‌ی سرخ IUCN)
زمان زیست: دوره‌ی میوسن پسین (۱۱/۶۰۸ تا ۵/۳۳۲ میلیون سال پیش) تا دوره‌ی هولوسن (۱۱۷۰۰ سال پیش تاکنون)
زیستگاه: دشت‌های باز، بوته‌زارها و باتلاق‌های شرق اروپا، آسیای میانه و کشور ایران (زمستان‌ها در هند و زیر صحرای بزرگ آفریقا)
زندگانی: ۱۳ تا ۱۴ سال
سن بلوغ: ۲ تا ۳ سالگی
زادآوری: ۴ تا ۵ تخم (با ۲۹ تا ۳۰ روز زمان جوجه‌کشی)
خوراک: شکار پستانداران کوچک همچون موش، سنجاب، همستر و حشره‌خوار، پرندگان همچون چکاوک، چَکچَک، دُم‌جنبانک، اردک و سیاه‌خروس، خزندگان، بی‌مهرگان و حشرات و...
رنگ: نرها خاکستری گراینده به سفید در پشت و سفید در شکم، با بال‌هایی با نوک سیاه، ماده‌ها قهوه‌ای در پشت و روشن‌تر با رگه‌های قهوه‌ای در سینه و شکم، هر دو گونه دارای نوک‌پایه، پاها و چشمانی به رنگ زرد
اندازه: وزن ۳۱۵ گرم برای نرها و ۴۴۵ گرم برای ماده‌ها، بدن به درازای ۴۰ تا ۴۸ سانتی‌متر، بازه‌ی میان دو سر بال‌ها ۹۵ تا ۱۲۰ سانتی‌متر
ویژگی: سُنقُر سفید پرنده‌ای روزگرد و تنهازیست، ولی در زمان زادآوری در کنار جفت و فرزندان، تک‌همسر، دارای نوکی بزرگ و خمیده، همچنین دارای بینایی بسیار خوب و پاها و بال‌هایی نیرومند، دارای پروازهایی کم‌فراز و آشیانه‌هایی بر روی زمین (سنقرها به‌هنگام شکار نزدیک به زمین پرواز می‌کنند و آشیانه‌ی خود را نیز بر روی زمین می‌سازند.) و...

جانوران مهره‌دار - پرندگان: سنقر سفید

جانوران مهره‌دار - پرندگان: سنقر سفید

جانوران مهره‌دار - پرندگان: سنقر سفید

جانوران مهره‌دار - پرندگان: سنقر سفید

جانوران مهره‌دار - پرندگان: سنقر سفید

 

۵
از ۵
۶ مشارکت کننده