جانوران مهره‌دار - پرندگان: دال معمولی

نام: دال معمولی Griffon vulture
نام علمی: Gyps fulvus
فرمان‌رو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پرندگان
راسته: بازسانان
خانواده: بازان
سرده: دال
پایندگی: گونه‌ی با کم‌ترین نگرانی (LC) (بر پایه‌ی سیاهه‌ی سرخ IUCN)
زمان زیست: دوره‌ی ائوسن (۵۵/۸ تا ۳۳/۹ میلیون سال پیش) تا دوره‌ی هولوسن (۱۱۷۰۰ سال پیش تاکنون)
زیستگاه: اِستِپ یا سبزدشت‌ها، منطقه‌های نیمه‌بیابانی و دامنه‌ی کوه‌های جزیره‌مانند ایبری و شرق بالکان در قاره‌ی اروپا، شمال و شمال شرقی آفریقا، غرب و جنوب آسیا و آسیای مرکزی
زندگانی: ۲۵ سال (دربند ۴۱ سال)
سن بلوغ: ۴ تا ۷ سالگی
زادآوری: ۱ تخم (با ۵۰ تا ۵۷ روز زمان جوجه‌کشی)
خوراک: لاشه‌ی جانوران
رنگ: قهوه‌ای با سر و گردنی سفید
اندازه: وزن ۶ تا ۱۰/۵ کیلوگرم، بدن به درازای ۹۳ تا ۱۲۲ سانتی‌متر، بازه‌ی میان دو سر بال‌ها ۲/۳ تا ۲/۸ متر
ویژگی: دال معمولی یا کرکس گریفون یا گریفون اوراسیایی Eurasian griffon پرنده‌ای روزگرد و تک‌همسر، همچنین پرنده‌ای سودمند با توانایی پاک‌سازی زمین از بیماری و گندیدگی با خوردن لاشه‌ی جانوران، دارای سر و گردنی بی‌پَر برای پایین نگاه داشتن دمای بدن و جلوگیری از آلوده شدن در هنگام خوردن لاشه، با گردنی بلند و باریک با حلقه‌ای از پَرهای بلند و شنل‌مانند در پیرامون آن، دارای آشیانه‌هایی بزرگ با ژرفای ۲۰ تا ۷۰ سانتی‌متر و پهنای ۱/۵ تا ۲ متر و...

جانوران مهره‌دار - پرندگان: دال معمولی

جانوران مهره‌دار - پرندگان: دال معمولی

جانوران مهره‌دار - پرندگان: دال معمولی

جانوران مهره‌دار - پرندگان: دال معمولی

جانوران مهره‌دار - پرندگان: دال معمولی

 

۵
از ۵
۱۲ مشارکت کننده