جانوران مهره‌دار - پرندگان: قوش-عقاب مزین

نام: قوش-عقاب مزین Ornate hawk-eagle
نام علمی: Spizaetus ornatus
فرمان‌رو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پرندگان
راسته: بازسانان
خانواده: بازان
سرده: قوش‌عقاب‌های بنیادین
پایندگی: گونه‌ی در نزدیکی هشدار (NT) (بر پایه‌ی سیاهه‌ی سرخ IUCN)
زمان زیست: دوره‌ی پلیوسن (۵/۳۳۲ تا ۲/۵۶ میلیون سال پیش) تا دوره‌ی هولوسن (۱۱۷۰۰ سال پیش تاکنون)
زیستگاه: جنگل‌های منطقه‌های گرمسیری جنوب کشور مکزیک، سراسر آمریکای مرکزی و شمال آمریکای جنوبی
زندگانی: ناشناخته
سن بلوغ: ۲ تا ۳ سالگی
زادآوری: ۱ تخم (با ۴۳ تا ۴۸ روز زمان جوجه‌کشی)
خوراک: شکار پرندگان همچون حواصیل آبی، گوش‌خراشان، بلدرچین، توکان و کبوتر، پستانداران کوچک همانند سنجاب، آگوتی، خرسک، خرگوش و موش، گاهی خزندگان و...
رنگ: سیاه تا قهوه‌ای تیره در پشت و سفید با نوارهای سیاه‌رنگ در سینه و شکم، همچنین کناره‌های گردن به رنگ سرخ کم‌رنگ تا قهوه‌ای، دارای نوک‌پایه، پاها و چشمانی به رنگ زرد
اندازه: وزن ۰/۸ تا ۱/۲ کیلوگرم برای نرها و ۰/۹ تا ۱/۷ کیلوگرم برای ماده‌ها، بدن به درازای ۵۶ تا ۶۸ سانتی‌متر، بازه‌ی میان دو سر بال‌ها ۱۱۷ تا ۱۴۲ سانتی‌متر (ماده‌ها ۱۳ درصد بزرگ‌ترند)
ویژگی: قوش-عقاب مزین پرنده‌ای روزگرد، تک‌همسر، دارای تاجی از چند پَر و نوکی بزرگ و خمیده، چابک در گذر از میان شاخه‌های انبوه درختان با بال‌های پهن کوتاه و دُمی بلند، دارای آشیانه‌هایی با ژرفای ۵۰ و پهنای ۱۰۰ تا ۱۲۰ سانتی‌متر و...

جانوران مهره‌دار - پرندگان: قوش-عقاب مزین

جانوران مهره‌دار - پرندگان: قوش-عقاب مزین

جانوران مهره‌دار - پرندگان: قوش-عقاب مزین

جانوران مهره‌دار - پرندگان: قوش-عقاب مزین

جانوران مهره‌دار - پرندگان: قوش-عقاب مزین

 

۵
از ۵
۸ مشارکت کننده