جانوران مهره‌دار - پرندگان: عقاب شاهی

نام: عقاب شاهی Eastern imperial eagle
نام علمی: Aquila heliaca
فرمان‌رو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پرندگان
راسته: بازسانان
خانواده: بازان
سرده: عقاب
پایندگی: گونه‌ی آسیب‌پذیر (VU) (بر پایه‌ی سیاهه‌ی سرخ IUCN)
زمان زیست: دوره‌ی ائوسن (۵۵/۸ تا ۳۳/۹ میلیون سال پیش) تا دوره‌ی هولوسن (۱۱۷۰۰ سال پیش تاکنون)
زیستگاه: جنگل‌ها و دشت‌های باز جنوب‌شرقی اروپا، آسیای میانه و غرب آسیا (زمستان‌ها شمال شرقی آفریقا، منطقه‌ی خاورمیانه، جنوب و شرق آسیا)
زندگانی: ۲۱ سال (دربند ۴۴ سال)
سن بلوغ: ۵ سالگی
زادآوری: ۲ تا ۳ تخم (با ۴۳ روز زمان جوجه‌کشی)
خوراک: شکار جوندگان همچون خرگوش صحرایی، سنجاب زمینی، همستر و موش، همچنین پرندگان، قورباغه‌ها، بی‌مهرگان و حشرات و...
رنگ: قهوه‌ای گراینده به سیاه با لکه‌هایی سفید یا کرم‌رنگ، دارای نوک‌پایه و پاهایی زردرنگ
اندازه: وزن ۲/۶۲ کیلوگرم برای نرها و ۳/۹ کیلوگرم برای ماده‌ها، بدن به درازای ۶۸ تا ۹۰ سانتی‌متر، بازه‌ی میان دو سر بال‌ها ۱/۷۶ تا ۲/۲ متر
ویژگی: عُقاب شاهی یا عقاب شاهی شرقی پرنده‌ای روزگرد و تنهازیست، ولی در زمان زادآوری در کنار جفت و فرزندان، تک‌همسر، دارای نوکی بزرگ و خمیده، همچنین دارای بینایی بسیار خوب و پاها و بال‌هایی نیرومند، دارای پاهایی پوشیده از پَر، همچنین دارای آشیانه‌هایی بزرگ با ژرفای ۶۰ تا ۷۰ سانتی‌متر و پهنای ۱/۲ تا ۱/۵ متر و...

جانوران مهره‌دار - پرندگان: عقاب شاهی

جانوران مهره‌دار - پرندگان: عقاب شاهی

جانوران مهره‌دار - پرندگان: عقاب شاهی

جانوران مهره‌دار - پرندگان: عقاب شاهی

جانوران مهره‌دار - پرندگان: عقاب شاهی

 

۵
از ۵
۹ مشارکت کننده