جانوران مهره‌دار - دوزیستان: سمندر ماری دوانگشته

نام: سمندر ماری دوانگشته Two-toed amphiuma
نام علمی: Amphiuma means
فرمان‌رو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: دوزیستان
راسته: سمندر
زیرراسته: سمندرهای پیشرفته
خانواده: Amphiumidae
سرده: سمندرهای ماری
پایندگی: گونه‌ی با کم‌ترین نگرانی (LC) (بر پایه‌ی سیاهه‌ی سرخ IUCN)
زمان زیست: دوره‌ی پالئوسن (۶۵/۵ تا ۵۵/۸ میلیون سال پیش) تا دوره‌ی هولوسن (۱۱۷۰۰ سال پیش تاکنون)
زیستگاه: دریاچه‌ها، باتلاق‌ها، تالاب‌ها و نهرهای جنوب شرقی کشور آمریکا
زندگانی: ۱۵ تا ۲۰ سال (دربند ۲۷ سال)
سن بلوغ: نرها ۳ سالگی و ماده‌ها ۴ سالگی
زادآوری: ۱۰۶ تا ۳۵۴ تخم (با ۵ تا ۶ ماه زمان زاده شدن)
خوراک: شکار ماهیان کوچک، نوزدان قورباغه، خرچنگ، حشرات و لارو آنان و...
رنگ: سیاه، خاکستری تیره یا قهوه‌ای تیره
اندازه: وزن ۲۰۰ گرم، بدن به درازای ۳۴ تا ۱۱۶ سانتی‌متر
ویژگی: سمندر ماری دوانگشته از بزرگ‌ترین دوزیستان جهان، جانوری آبزی، شب‌زی و تنهازیست، دارای بدنی دراز، استوانه‌ای و مارگونه، همچنین دارای پوستی نرم، لیز و نمناک، دارای پاهایی بسیار کوچک با دو انگشت، همچنین دارای چشمانی بدون پلک و دهانی بدون زبان، توانمند به بازسازی اندام آسیب‌دیده یا جدا شده‌ی بدن و...

جانوران مهره‌دار - دوزیستان: سمندر ماری دوانگشته

جانوران مهره‌دار - دوزیستان: سمندر ماری دوانگشته

جانوران مهره‌دار - دوزیستان: سمندر ماری دوانگشته

جانوران مهره‌دار - دوزیستان: سمندر ماری دوانگشته

جانوران مهره‌دار - دوزیستان: سمندر ماری دوانگشته

۵
از ۵
۱۰ مشارکت کننده