جانوران مهره‌دار - خزندگان: گکوی کول

نام: گکوی کول Kuhl's flying gecko
نام علمی: Gekko kuhli
فرمان‌رو: جانوران
شاخه: طنابداران
رده: خزندگان
راسته: پولک‌داران
زیرراسته: مارمولک‌ها
فروراسته: گکوسان‌ها
خانواده: گکویان
زیرخانواده: گکوئیان
سرده: Gekko
پایندگی: گونه‌ی بررسی نشده (NE) (بر پایه‌ی سیاهه‌ی سرخ IUCN)
زمان زیست: دوره‌ی ائوسن (۵۵/۸ تا ۳۳/۹ میلیون سال پیش) تا دوره‌ی هولوسن (۱۱۷۰۰ سال پیش تاکنون)
زیستگاه: جنگل‌های کشورهای هند، کامبوج، تایلند، میانمار، مالزی، اندونزی و سنگاپور در جنوب و جنوب شرقی آسیا
زندگانی: ۸ سال
سن بلوغ: ۱ سالگی
زادآوری: ۲ تخم
خوراک: شکار بی‌مهرگان و حشرات همچون سوسک، جیرجیرک، ملخ و...
رنگ: قهوه‌ای یا خاکستری، با لکه‌هایی تیره
اندازه: بدن به درازای ۲۰ سانتی‌متر، دُم یک دوم درازای بدن
ویژگی: گکوی کول مارمولکی درختی و شب‌زی، دارای بدنی باریک، دُمی تخت و اندامی پوشیده از پولک، همچنین دارای مردمک چشم عمودی و انگشتانی چسبناک برای بالا رفتن از بلندی‌های هموار همچون دیوارها، دارای چشمانی بدون پلک (گکویان برای پاکیزه نگاه داشتن پوسته‌ی چشم‌های‌شان، آن‌ها را می‌لیسند.)، توانا به پنهان‌سازی بدن با دگرگون کردن رنگ آن (برابر با پیرامون خود)، دارای پاهایی پرده‌دار و چین‌های پوستی در لبه‌ی اندام‌ها و پهلوها، همچنین دارای رفتار دفاعی خودوابُری (یا بُریدن خودخواسته‌ی اندام، برای فرار از چنگ درندگان) و...

جانوران مهره‌دار - خزندگان: گکوی کول

جانوران مهره‌دار - خزندگان: گکوی کول

جانوران مهره‌دار - خزندگان: گکوی کول

جانوران مهره‌دار - خزندگان: گکوی کول

جانوران مهره‌دار - خزندگان: گکوی کول

۰
از ۵
۰ مشارکت کننده